Lokalprodusert og kortreist mat

 

Ikke siden krigen har det vært mer fokus på mat, og lokalprodusert mat er virkelig i vinden. Lokalprodusert mat appellerer til mange gjennom produksjonens miljøhensyn og produktenes høye kvalitet.Lokalprodusert mat er basert på småskalaproduksjon, og mange finner det derfor tiltalende å kunne støtte matproduksjonen i nærområdet. Det Norske folk har med andre ord fått øynene opp for at lokalprodusert mat er trygt, solidarisk og miljøvennlig.

 

Lokalprodusert mat gjør det lettere å etablere en sunn livsstil. Lokalprodusert mat uten tilsetningsstoffer gir kroppen alt den trenger av næring – samtidig som maten er ferskere og mer smakfull. I forhold til industrimat, har du med lokalprodusert mat en gjennomsiktig produksjonsprosess. Ikke minst fordi du på Fiskebrygga også får møte menneskene som har produsert maten. Benytt sjansen og still oss spørsmål. Når du kjøper lokalprodusert mat hos oss, vil du alltid vite hva du putter i munnen.

Hjemmelagde fiskekaker og makrellkaker

 

Fiskebryggas oppskrift på fiskekaker stammer fra Erna Henriksen, en eldre dame som drev det gamle fiskemat kjøkkenet i Arendal. Oppskriften holder vi tett til brystet, men kan røpe at de er både sunne og gode, og inneholder hele 80% fersk fisk!

 

Hva med å ta seg fem minutter seg på en benk midt i pollen, med en pose nystekte fiskekaker fra fiskebrygga? Nydelig!

Hjemmelagd Fiskegrateng


Vi lager også en himmelsk fiskegrateng! Dersom barna i utgangspunktet er skeptiske til fisk, anbefaler vi å prøve

gratengen vår. Det er ingen tvil om at den er en superfavoritt

blant barnefamilier!

 

Ta gjerne turen innom for en smaksprøve!

Trenden i øyeblikket går mot at flere og flere forbrukere bytter til lokalprodusert mat. Slow food-bevegelsen, som den ofte kalles, tar et oppgjør med våre klassiske matvaner, og setter spørsmålstegn ved standardisert masseproduksjon av mat. Lokalprodusert mat tilfredsstiller slow food-bevegelsens krav om å være god, mangfoldig, ren og rettferdig. Vi på Fiskebrygga har spesialisert oss på lokalprodusert mat, og kan tilby et omfattende utvalg. Har du spørsmål vedrørende lokalprodusert mat er det bare å ta kontakt.

 

Velkommen til oss på brygga!