Litt historie om Fiskebrygga

 

Det startet en gang med fiskehandler-boder, der fiskehandlerne måtte slå floker for å holde varmen. De solgte for det meste makrell på sommeren og sild på vinteren mens de ventet på juletorsken. Fiskehandlerne Pedersen var de eneste som overlevde i den industrien og fikk etter hvert bygge "Brygga" som står her i dag.

 

Etter hvert utviklet det seg med tanke på vareutvalget også. De fikk inn flere typer fisk og til jul laget de også lutefisk. Butikken på den andre siden av gaten solgte lettsaltet torsk, og så lojale som de var på den tiden så kunne de ikke ha det på "Brygga".

 

Freddy Larsen, som i dag eier og driver Fiskebrygga, er fjerde generasjon fiskehandler i denne bedriften. Han er også den første som eier og driver alene. I 1994 var vi nok den siste bedriften som fikk kassaapparat. Inntil da hadde vi bare skuffer under disken med pengene i.

 

I 1995 ble parkeringsplassen gjort om til uterestaurant, noe som da innebar værforbehold. Vi fikk da bygd på en seksjon så vi fikk toalett til restauranten. Kjøl til butikken ble det også plass til, noe vi hadde klart oss uten frem til da. Siden dette påbygget passet så bra inn og ble malt med en gang var det få som så at "Brygga" var blitt større.

 

I 2003 ble enda en seksjon satt opp, da fikk også fiskebutikken en ansiktsløftning. Nå er det ikke lenger floker og værforbehold på Fiskebrygga. Nå er det aircondition, duggfrisk drikke og mye god mat her.

 

Vi håper du vil kose deg her på "Brygga" hos oss!

Med vennlig hilsen Freddy og alle hans ansatte!

 

Bildet er tatt en desember dag i 1950 der fiskehandler Erling Pedersen viser fram en flott juletorsk.